Έρευνα: Ανέβηκαν στο Κιλιμάντζαρο ενώ είχαν υποβληθεί σε μεταμόσχευση πνευμόνων

Ανάβαση στο Κιλιμάντζαρο πραγματοποίησαν δέκα ασθενείς από διάφορες χώρες, οι οποίοι είχαν κάνει μεταμόσχευση πνευμόνων στην Αυστρία.
Από την αποστολή γιατρών και ασθενών του Ιατρικού Πανεπιστημίου και του Γενικού Νοσοκομείου της Βιέννης, η οποία πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο και παρουσιάσθηκε σε σχετική συνέντευξη, συλλέχθηκαν πολλά ιατρικά στοιχεία, αναφορικά με την
εξέλιξη της υγείας των ασθενών που είχαν υποβληθεί στη συγκεκριμένη επέμβαση.

Οι δέκα ασθενείς ηλικίας 23 έως 63 ετών, που συνοδεύονταν από 24 γιατρούς, νοσοκόμους και φυσιοθεραπευτές, είχαν όλοι υποβληθεί σε μεταμόσχευση πνευμόνων κατά τα τελευταία 15 χρόνια, ένας από αυτούς και σε μεταμόσχευση ήπατος.

Οι ορειβάτες έφτασαν σε υψόμετρο 5.895 μέτρων, για να αποδείξουν ότι είχαν κερδίσει μια νέα ζωή. Στο υψόμετρο των 4.000 μέτρων δύο από τους ασθενείς χρειάστηκε να επιστρέψουν πίσω. Οι υπόλοιποι οκτώ συνέχισαν και έφθασαν στην κορυφή του Κιλιμάντζαρο.

Αν εξαιρέσει κανείς τα προβλήματα τωνπονοκεφάλων, της αϋπνίας (λόγο του μεγάλου υψόμετρου) και της ναυτίας, οι ασθενείς που συμμετείχαν στην αποστολή δεν παρουσίασαν κανένα σοβαρό πρόβλημα υγείας. Κάθε μέρα, στη διάρκεια της ανάβασης, οι ασθενείς εξετάζονταν από το ιατρικό προσωπικό, το οποίο παράλληλα διεξήγαγε διάφορα επιστημονικά τεστ. Τα ιατρικά στοιχεία που προέκυψαν από το εγχείρημα, πρόκειται να αναλυθούν περισσότερο στο μέλλον για την διεξαγωγή πληρέστερων συμπερασμάτων σε σχέση με την λειτουργία του οργανισμού μετά από μια επιτυχημένη μεταμόσχευση πνεύμονα.

Όπως ανέφερε ο πνευμονολόγος Πέτερ Γιακς του Τμήματος Χειρουργικής, ο οποίος είχε την πρωτοβουλία τη ανάβασης, «η αποστολή είναι απόδειξη ότι, ακόμη και μετά από μια σοβαρή πάθηση και μια σημαντική χειρουργική επέμβαση όπως είναι η μεταμόσχευση των πνευμόνων, είναι δυνατό να ζήσει κανείς μια δραστήρια ζωή ξανά».

«Η ποιότητα ζωής και το επίπεδο φυσικής κατάστασης που μπορούν να επιτευχθούν μετά από μία μεταμόσχευση πνευμόνων, είναι σε απίστευτα καλό επίπεδο», πρόσθεσε ο Βάλτερ Κλεπέτκο, επικεφαλής του Τμήματος Θωρακοχειρουργικής.

Η Βιέννη αποτελεί ένα από τα τέσσερα κορυφαία κέντρα μεταμοσχεύσεων πνευμόνων στον κόσμο, μαζί με το Ανόβερο της Γερμανίας, το Τορόντο του Καναδά και το Κλίβελαντ των ΗΠΑ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Post a Comment

To nefropatheis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.

Νεότερη Παλαιότερη