-Προέχει ο άνθρωπος Οι κρίσεις αναδεικνύουν τους ηγέτες. Σε όλους τους χώρους: Και της πολιτικής και της κοινωνίας. Και η περιπέτεια στην οποία μας βύθισε ο COVID-19 δεν μπορούσε να αποτελέσει μεταεξαίρεση.
Στους μήνες της πανδημίας, του απαγορευτικού, της ανασφάλειας και του φόβου, υπήρξαν εκείνες οι προσωπικότητες που με γνώση, νηφαλιότητα, σχεδιασμό, ψυχραιμία, αποφασιστικότητα κι ευαισθησία χάραξαν την πορεία της χώρας προς την
έξοδο. Πολιτικοί και λοιμωξιολόγοι οι περισσότεροι και γνωστοί επιχειρηματίες που είναι εκεί όποτε η χώρα τους χρειάζεται. Και, βέβαια, οι γιατροί και οι νοσηλευτές αλλά και πολλοί απλοί εργαζόμενοι, που βοήθησαν την πατρίδα μας να σταθεί όρθια.
Το «ΠΑΡΟΝ» ξεχωρίζει, όμως, μια προσωπικότητα που μέσα στην κρίση, μέσα στην απομόνωση, μέσα στην εσωστρέφεια αυτής της περιόδου στάθηκε από τη μία βράχος για την κοινωνία και από την άλλη αποδείχτηκε για τη χώρα μας ο καλύτερος πρεσβευτής σε όλα τα κέντρα αποφάσεων: Η ΜΑΡΙΑΝΝΑ Β. ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ. Για άλλη μια φορά, η ευχάριστη έκπληξη αυτού του τόπου!
30 χρόνια στο τιμόνι της «ΕΛΠΙΔΑΣ», η Μαριάννα έδειξε από πολύ νωρίς πως η καρδιά της χτυπάει δυνατά και αυθεντικά για τον άνθρωπο. Γιατί όταν μιλάμε για παιδιά με καρκίνο, μιλάμε και για χιλιάδες οικογένειες που δοκιμάζονται στο πλευρό τους.
Μη γελιόμαστε! Ό,τι υπάρχει στη χώρα μας για τον καρκίνο στην παιδική ηλικία είναι έργο της Μαριάννας Βαρδινογιάννη και της «ΕΛΠΙΔΑΣ της»: Η πρώτη Παιδιατρική Μονάδα Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών, το 1992, που έδωσε τη δυνατότητα στα παιδιά με καρκίνο να κάνουν μεταμόσχευση στην Ελλάδα και όχι να καταλήγουν, γιατί δεν μπορούσαν να πάνε στο εξωτερικό. Ο ξενώνας, το 1999, για τους γονείς από την επαρχία, που κοιμόντουσαν στα …παγκάκια όσο το παιδί τους νοσηλευόταν ή έκανε θεραπείες στη Μονάδα.
Το πρώτο Παιδιατρικό Ογκολογικό Νοσοκομείο της Ελλάδας, το 2010, που απλώνεται σε πέντε κτίρια και σε 14.911 τ.μ. και αφήνει… άφωνους ακόμα και γιατρούς από το John’s Hopkins που το επισκέπτονται, γιατί συνεργάζονται μαζί του, όπως και άλλα 14 κορυφαία ιατρικά κέντρα από το εξωτερικό που έχουν αδελφοποιηθεί με το νοσοκομείο.
Το «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», το 2012, για να βρίσκουν μόσχευμα –ανέξοδα και γρήγορα– στην Ελλάδα, όσοι χρειάζονται μεταμόσχευση μυελού των οστών. Η Πρώτη Θεραπευτική Κατασκήνωση για παιδιά με καρκίνο, το 2017, που μέσα από το παιχνίδι οπλίζει τα παιδιά με αυτοπεποίθηση και δύναμη για να συνεχίσουν τη ζωή τους.
Και, τέλος, το Κέντρο Κυτταρικής και Γονιδιακής Θεραπείας, το 2020, που μόλις πριν από λίγες μέρες πραγματοποίησε με επιτυχία την πρώτη στην Ελλάδα πρωτοποριακή, εξατομικευμένη θεραπεία σε ένα παιδί τεσσάρων ετών, που δεν θα είχε άλλη ελπίδα για να ζήσει.
Όλα αυτά έχουν μια ψυχή και ένα όνομα: Μαριάννα Βαρδινογιάννη! Ξεπερνώντας σε κόστος τα 50.000.000 ευρώ αποτελούν τη μεγαλύτερη επένδυση που έχει γίνει τα τελευταία 20 χρόνια στον τομέα της Υγείας στη χώρα μας. Παράλληλα, ένα μεγάλο έργο με πολυεπίπεδες δράσεις εκτυλίσσεται στο εξωτερικό. Για την ειρήνη. Για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Για τους νέους. Για την αντιμετώπιση της φτώχειας. Για την εκπαίδευση και τον πολιτισμό. Και βέβαια για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα, μια «εκστρατεία καρδιάς» για τη Μαριάννα Βαρδινογιάννη.
Ένα τεράστιο έργο, που πολύ γρήγορα κατανόησε και εκτίμησε ο μεγαλύτερος οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών για τον Πολιτισμό και την Εκπαίδευση, η UNESCO, ανακηρύσσοντας τη Μαριάννα Βαρδινογιάννη σε Πρέσβη Καλής Θελήσεως, το 1999. Τον πρώτο και μοναδικό έλληνα πολίτη που αποκτά αυτόν τον τίτλο. Ακολουθεί η Γαλλία με τρεις τίτλους υψίστης τιμής (Ιππότης και Αξιωματικός της Λεγεώνας της Τιμής της Γαλλικής Δημοκρατίας και Βραβείο της Χάρτας των Παρισίων), το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας (Αρχόντισσα του Πατριαρχείου), η Κύπρος, το Αζερμπαϊτζάν, η Γεωργία, η Αλβανία, το Κράτος της Παλαιστίνης και βέβαια η χώρα της, η Ελλάδα, που της απονέμει τον Χρυσό Σταυρό του Τάγματος της Ευποιίας. Δεκάδες άλλα βραβεία και τιμητικές διακρίσεις κοσμούν το βιογραφικό της.
Πάντοτε μέσα από σκληρή και ουσιαστική δουλειά, που εκπλήσσει κι εντυπωσιάζει όσους συνεργάζονται μαζί της, η Μαριάννα γίνεται πρόσωπο αναφοράς, συνεργασίας, συμφιλίωσης και τιμής για τη διεθνή κοινότητα. Φίλη και συναγωνίστρια σήμερα σε Μεγάλους Σκοπούς, με προσωπικότητες όπως η βασίλισσα Σύλβια της Σουηδίας (για τη νεολαία και τα ναρκωτικά), η Βασίλισσα Μαξίμα της Ολλανδίας (για τον καρκίνο), η Βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας (για τους πρόσφυγες, την αντιμετώπιση της φτώχειας και την ενδυνάμωση των γυναικών), ο Πρίγκιπας Κάρολος της Αγγλίας (για την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων), η κυρία Ζισκάρ ντ’ Εστέν (για την παιδική ηλικία), η Κέρρυ Κένεντυ (για τα ανθρώπινα δικαιώματα), οι Γενικοί Διευθυντές της UNESCO από τη στιγμή που ανέλαβε ως Πρέσβης (για θέματα πολιτισμού και ειρήνης και για το Μεταναστευτικό – Προσφυγικό), με την Αλεξανδρινή Βιβλιοθήκη, της οποίας είναι ιδρυτικό μέλος καθώς και Ιδρύτρια και Επίτιμη Πρόεδρος του Κέντρου Ελληνιστικών Σπουδών κ.ά., ενώνει η Μαριάννα τις δυνάμεις της για έναν καλύτερο κόσμο.
Σ’ αυτήν την ξεχωριστή προσωπικότητα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναθέτει τον Οκτώβριο του 2019 την Προεδρία της Τιμητικής Διεθνούς Κοσμητείας για το Επετειακό Έτος «Θερμοπύλες – Σαλαμίνα 2020», κάνοντας την καλύτερη εθνική επιλογή. Μια επιλογή που βρίσκει καθολική αποδοχή και ενώνει τους όλους τους Έλληνες γύρω από αυτό το εμβληματικό, ιστορικό γεγονός. Ένα πλούσιο επιστημονικό, εκπαιδευτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα ξεκινάει, μέσα κι έξω απ’ την Ελλάδα, μέχρι που η πανδημία του κορονοϊού αλλάζει όλα τα δεδομένα και στη χώρα μας. Όχι, όμως, και τη θέληση της Μαριάννας.
Αυτή η Μαριάννα της προσφοράς και της δράσης, καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας, έμεινε σπίτι. Παρ’ όλα αυτά, κατάφερε να βρεθεί παντού, όπου υπήρχε ανάγκη. Κοντά σε εκείνους που δοκιμάζονται από την κρίση και την τρικυμία, ζητώντας ένα σωσίβιο για να κρατηθούν, αλλά και στην πρώτη γραμμή, μαζί με εκείνους που υψώνουν τη φωνή τους σε διεθνές επίπεδο, για έναν καλύτερο και δικαιότερο κόσμο μετά την καταιγίδα.
Με δήλωσή της στα ΜΜΕ, η Μαριάννα Βαρδινογιάννη ανακοινώνει ότι μέρος των κονδυλίων που το Ίδρυμά της είχε προγραμματίσει για τους επετειακούς εορτασμούς, θα διατεθεί στους αβοήθητους πολίτες, σε ιδρύματα και φορείς που δοκιμάζονται από την κρίση. Γιατί «Προέχει ο Άνθρωπος» ήταν τα λόγια της.
Δεκάδες χιλιάδες δέματα με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης μοιράστηκαν από άκρου σε άκρον σε όλη την Ελλάδα με πρωτοβουλία της και σε συνεργασία με την «ΕΛΠΙΔΑ», τις Ιερές Μητροπόλεις και τις κοινωνικές δομές σε ευπαθείς ομάδες της κοινωνίας μας, ιδρύματα και κοινωνικούς φορείς, ενώ η ίδια μέσω Skype, ήταν καθημερινά σε επικοινωνία με όλους τους παραλήπτες, για στήριξη και παρηγοριά. Με τον ίδιο τρόπο, παρούσα ήταν και στο «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ» και στον ξενώνα, στηρίζοντας τους γονείς, τα παιδιά, τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που αγωνίζονταν, ο καθένας με τον τρόπο του, κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες.
Την ίδια στιγμή, η υπογραφή της Μαριάννας κι η παρουσία της τιμούσαν την Ελλάδα σε όλες τις σημαντικές Ανοιχτές Επιστολές, Διακηρύξεις, Διαδικτυακές Πρωτο- βουλίες, Κινήματα Πολιτών και τηλεδιασκέψεις σε ολόκληρο τον κόσμο. Η Ελληνίδα Πρέσβης Καλής Θελήσεως της UNESCO δήλωνε «παρούσα» στους αγώνες για έναν καλύτερο και δικαιότερο κόσμο μετά την έξοδο από την κρίση, μαζί με ηγέτες χωρών, νομπελίστες και σημαντικές προσωπικότητες. Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη συνυπογράφει ανάμεσα σε άλλα:
Επιστολή-Έκκληση του Ειδικού Απεσταλμένου του ΟΗΕ για την Εκπαίδευση και πρώην πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου Gordon Brown προς τους ηγέτες των G-20 για άμεσα μέτρα που αφορούν την Υγεία και την Οικονομία. Ανοιχτή Επιστολή-Διακήρυξη του Nizami Ganjavi International Center προς τον ΟΗΕ, τις G-20 και τους εθνικούς ηγέτες όλων των χωρών, για την Προστασία της Αγροτικής Παραγωγής ώστε να αποφευχθεί η πείνα. Το Διαδικτυακό ανθρωπιστικό κίνημα «Call to Unite» του Προέδρου των Special Olympics Tim Shriver. Έκκληση για παύση των εχθροπραξιών όσο κρατάει η πανδημία.
Τη Διαδικτυακή Εκστρατεία της UNESCO «INCLUSION», για να μη βρεθεί κανείς αποκλεισμένος την εποχή του COVID-19 λόγω διακρίσεων ή ρατσισμού. Έκκληση «THE PEOPLE’S VACCINE», 140 ηγετών για άμεση παρασκευή εμβολίου και διάθεσή του σε όλους τους πολίτες, όλων των χωρών, δωρεάν. Στο UNESCO FORUM «IMAGINING THE WORLD TO COME» για να ακουστούν οι γυναικείες φωνές για την έξοδο από την κρίση.
Συνυπογράφει με 87 Νομπελίστες την έκκληση του διεθνούς οργανισμού «NOBEL LAUREATES AND LEADERS» για να μη γίνουν τα ευπαθή παιδιά θύματα της κρίσης. Ενώ «Ανοιχτή Γραμμή» έχει όλον αυτόν τον καιρό η Μαριάννα Βαρδινογιάννη με την ομογένεια και ηγέτες σε όλο τον κόσμο για τη δημιουργία Δικτύων Συνεργασίας και Αλληλεγγύης. Θα λέγαμε, λοιπόν, με μεγάλη βεβαιότητα πως η Μαριάννα «νίκησε» τον κορονοϊό, σε όλα τα επίπεδα, αυτήν την τόσο δύσκολη εποχή!
ο «ΠΑΡΟΝ» δεν συνηθίζει δημοσιεύσεις σαν τη σημερινή. Όμως και η Μαριάννα Βαρδινογιάννη δεν είναι μια συνηθισμένη γυναίκα… Είναι μια Γυναίκα-Πρότυπο. Μια Ελληνίδα-Πρότυπο. Που μας κάνει υπερήφανους και καλύτερους ως Έλληνες. Αξίζει, λοιπόν, συγχαρητήρια απ’ όλους μας και όλους τους προβολείς στραμμένους επάνω στη δράση και στο έργο της.
https://www.paron.gr/
Στους μήνες της πανδημίας, του απαγορευτικού, της ανασφάλειας και του φόβου, υπήρξαν εκείνες οι προσωπικότητες που με γνώση, νηφαλιότητα, σχεδιασμό, ψυχραιμία, αποφασιστικότητα κι ευαισθησία χάραξαν την πορεία της χώρας προς την
έξοδο. Πολιτικοί και λοιμωξιολόγοι οι περισσότεροι και γνωστοί επιχειρηματίες που είναι εκεί όποτε η χώρα τους χρειάζεται. Και, βέβαια, οι γιατροί και οι νοσηλευτές αλλά και πολλοί απλοί εργαζόμενοι, που βοήθησαν την πατρίδα μας να σταθεί όρθια.
Το «ΠΑΡΟΝ» ξεχωρίζει, όμως, μια προσωπικότητα που μέσα στην κρίση, μέσα στην απομόνωση, μέσα στην εσωστρέφεια αυτής της περιόδου στάθηκε από τη μία βράχος για την κοινωνία και από την άλλη αποδείχτηκε για τη χώρα μας ο καλύτερος πρεσβευτής σε όλα τα κέντρα αποφάσεων: Η ΜΑΡΙΑΝΝΑ Β. ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ. Για άλλη μια φορά, η ευχάριστη έκπληξη αυτού του τόπου!
30 χρόνια στο τιμόνι της «ΕΛΠΙΔΑΣ», η Μαριάννα έδειξε από πολύ νωρίς πως η καρδιά της χτυπάει δυνατά και αυθεντικά για τον άνθρωπο. Γιατί όταν μιλάμε για παιδιά με καρκίνο, μιλάμε και για χιλιάδες οικογένειες που δοκιμάζονται στο πλευρό τους.
Μη γελιόμαστε! Ό,τι υπάρχει στη χώρα μας για τον καρκίνο στην παιδική ηλικία είναι έργο της Μαριάννας Βαρδινογιάννη και της «ΕΛΠΙΔΑΣ της»: Η πρώτη Παιδιατρική Μονάδα Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών, το 1992, που έδωσε τη δυνατότητα στα παιδιά με καρκίνο να κάνουν μεταμόσχευση στην Ελλάδα και όχι να καταλήγουν, γιατί δεν μπορούσαν να πάνε στο εξωτερικό. Ο ξενώνας, το 1999, για τους γονείς από την επαρχία, που κοιμόντουσαν στα …παγκάκια όσο το παιδί τους νοσηλευόταν ή έκανε θεραπείες στη Μονάδα.
Το πρώτο Παιδιατρικό Ογκολογικό Νοσοκομείο της Ελλάδας, το 2010, που απλώνεται σε πέντε κτίρια και σε 14.911 τ.μ. και αφήνει… άφωνους ακόμα και γιατρούς από το John’s Hopkins που το επισκέπτονται, γιατί συνεργάζονται μαζί του, όπως και άλλα 14 κορυφαία ιατρικά κέντρα από το εξωτερικό που έχουν αδελφοποιηθεί με το νοσοκομείο.
Το «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», το 2012, για να βρίσκουν μόσχευμα –ανέξοδα και γρήγορα– στην Ελλάδα, όσοι χρειάζονται μεταμόσχευση μυελού των οστών. Η Πρώτη Θεραπευτική Κατασκήνωση για παιδιά με καρκίνο, το 2017, που μέσα από το παιχνίδι οπλίζει τα παιδιά με αυτοπεποίθηση και δύναμη για να συνεχίσουν τη ζωή τους.
Και, τέλος, το Κέντρο Κυτταρικής και Γονιδιακής Θεραπείας, το 2020, που μόλις πριν από λίγες μέρες πραγματοποίησε με επιτυχία την πρώτη στην Ελλάδα πρωτοποριακή, εξατομικευμένη θεραπεία σε ένα παιδί τεσσάρων ετών, που δεν θα είχε άλλη ελπίδα για να ζήσει.
Όλα αυτά έχουν μια ψυχή και ένα όνομα: Μαριάννα Βαρδινογιάννη! Ξεπερνώντας σε κόστος τα 50.000.000 ευρώ αποτελούν τη μεγαλύτερη επένδυση που έχει γίνει τα τελευταία 20 χρόνια στον τομέα της Υγείας στη χώρα μας. Παράλληλα, ένα μεγάλο έργο με πολυεπίπεδες δράσεις εκτυλίσσεται στο εξωτερικό. Για την ειρήνη. Για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Για τους νέους. Για την αντιμετώπιση της φτώχειας. Για την εκπαίδευση και τον πολιτισμό. Και βέβαια για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα, μια «εκστρατεία καρδιάς» για τη Μαριάννα Βαρδινογιάννη.
Ένα τεράστιο έργο, που πολύ γρήγορα κατανόησε και εκτίμησε ο μεγαλύτερος οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών για τον Πολιτισμό και την Εκπαίδευση, η UNESCO, ανακηρύσσοντας τη Μαριάννα Βαρδινογιάννη σε Πρέσβη Καλής Θελήσεως, το 1999. Τον πρώτο και μοναδικό έλληνα πολίτη που αποκτά αυτόν τον τίτλο. Ακολουθεί η Γαλλία με τρεις τίτλους υψίστης τιμής (Ιππότης και Αξιωματικός της Λεγεώνας της Τιμής της Γαλλικής Δημοκρατίας και Βραβείο της Χάρτας των Παρισίων), το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας (Αρχόντισσα του Πατριαρχείου), η Κύπρος, το Αζερμπαϊτζάν, η Γεωργία, η Αλβανία, το Κράτος της Παλαιστίνης και βέβαια η χώρα της, η Ελλάδα, που της απονέμει τον Χρυσό Σταυρό του Τάγματος της Ευποιίας. Δεκάδες άλλα βραβεία και τιμητικές διακρίσεις κοσμούν το βιογραφικό της.
Πάντοτε μέσα από σκληρή και ουσιαστική δουλειά, που εκπλήσσει κι εντυπωσιάζει όσους συνεργάζονται μαζί της, η Μαριάννα γίνεται πρόσωπο αναφοράς, συνεργασίας, συμφιλίωσης και τιμής για τη διεθνή κοινότητα. Φίλη και συναγωνίστρια σήμερα σε Μεγάλους Σκοπούς, με προσωπικότητες όπως η βασίλισσα Σύλβια της Σουηδίας (για τη νεολαία και τα ναρκωτικά), η Βασίλισσα Μαξίμα της Ολλανδίας (για τον καρκίνο), η Βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας (για τους πρόσφυγες, την αντιμετώπιση της φτώχειας και την ενδυνάμωση των γυναικών), ο Πρίγκιπας Κάρολος της Αγγλίας (για την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων), η κυρία Ζισκάρ ντ’ Εστέν (για την παιδική ηλικία), η Κέρρυ Κένεντυ (για τα ανθρώπινα δικαιώματα), οι Γενικοί Διευθυντές της UNESCO από τη στιγμή που ανέλαβε ως Πρέσβης (για θέματα πολιτισμού και ειρήνης και για το Μεταναστευτικό – Προσφυγικό), με την Αλεξανδρινή Βιβλιοθήκη, της οποίας είναι ιδρυτικό μέλος καθώς και Ιδρύτρια και Επίτιμη Πρόεδρος του Κέντρου Ελληνιστικών Σπουδών κ.ά., ενώνει η Μαριάννα τις δυνάμεις της για έναν καλύτερο κόσμο.
Σ’ αυτήν την ξεχωριστή προσωπικότητα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναθέτει τον Οκτώβριο του 2019 την Προεδρία της Τιμητικής Διεθνούς Κοσμητείας για το Επετειακό Έτος «Θερμοπύλες – Σαλαμίνα 2020», κάνοντας την καλύτερη εθνική επιλογή. Μια επιλογή που βρίσκει καθολική αποδοχή και ενώνει τους όλους τους Έλληνες γύρω από αυτό το εμβληματικό, ιστορικό γεγονός. Ένα πλούσιο επιστημονικό, εκπαιδευτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα ξεκινάει, μέσα κι έξω απ’ την Ελλάδα, μέχρι που η πανδημία του κορονοϊού αλλάζει όλα τα δεδομένα και στη χώρα μας. Όχι, όμως, και τη θέληση της Μαριάννας.
Αυτή η Μαριάννα της προσφοράς και της δράσης, καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας, έμεινε σπίτι. Παρ’ όλα αυτά, κατάφερε να βρεθεί παντού, όπου υπήρχε ανάγκη. Κοντά σε εκείνους που δοκιμάζονται από την κρίση και την τρικυμία, ζητώντας ένα σωσίβιο για να κρατηθούν, αλλά και στην πρώτη γραμμή, μαζί με εκείνους που υψώνουν τη φωνή τους σε διεθνές επίπεδο, για έναν καλύτερο και δικαιότερο κόσμο μετά την καταιγίδα.
Με δήλωσή της στα ΜΜΕ, η Μαριάννα Βαρδινογιάννη ανακοινώνει ότι μέρος των κονδυλίων που το Ίδρυμά της είχε προγραμματίσει για τους επετειακούς εορτασμούς, θα διατεθεί στους αβοήθητους πολίτες, σε ιδρύματα και φορείς που δοκιμάζονται από την κρίση. Γιατί «Προέχει ο Άνθρωπος» ήταν τα λόγια της.
Δεκάδες χιλιάδες δέματα με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης μοιράστηκαν από άκρου σε άκρον σε όλη την Ελλάδα με πρωτοβουλία της και σε συνεργασία με την «ΕΛΠΙΔΑ», τις Ιερές Μητροπόλεις και τις κοινωνικές δομές σε ευπαθείς ομάδες της κοινωνίας μας, ιδρύματα και κοινωνικούς φορείς, ενώ η ίδια μέσω Skype, ήταν καθημερινά σε επικοινωνία με όλους τους παραλήπτες, για στήριξη και παρηγοριά. Με τον ίδιο τρόπο, παρούσα ήταν και στο «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ» και στον ξενώνα, στηρίζοντας τους γονείς, τα παιδιά, τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που αγωνίζονταν, ο καθένας με τον τρόπο του, κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες.
Την ίδια στιγμή, η υπογραφή της Μαριάννας κι η παρουσία της τιμούσαν την Ελλάδα σε όλες τις σημαντικές Ανοιχτές Επιστολές, Διακηρύξεις, Διαδικτυακές Πρωτο- βουλίες, Κινήματα Πολιτών και τηλεδιασκέψεις σε ολόκληρο τον κόσμο. Η Ελληνίδα Πρέσβης Καλής Θελήσεως της UNESCO δήλωνε «παρούσα» στους αγώνες για έναν καλύτερο και δικαιότερο κόσμο μετά την έξοδο από την κρίση, μαζί με ηγέτες χωρών, νομπελίστες και σημαντικές προσωπικότητες. Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη συνυπογράφει ανάμεσα σε άλλα:
Επιστολή-Έκκληση του Ειδικού Απεσταλμένου του ΟΗΕ για την Εκπαίδευση και πρώην πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου Gordon Brown προς τους ηγέτες των G-20 για άμεσα μέτρα που αφορούν την Υγεία και την Οικονομία. Ανοιχτή Επιστολή-Διακήρυξη του Nizami Ganjavi International Center προς τον ΟΗΕ, τις G-20 και τους εθνικούς ηγέτες όλων των χωρών, για την Προστασία της Αγροτικής Παραγωγής ώστε να αποφευχθεί η πείνα. Το Διαδικτυακό ανθρωπιστικό κίνημα «Call to Unite» του Προέδρου των Special Olympics Tim Shriver. Έκκληση για παύση των εχθροπραξιών όσο κρατάει η πανδημία.
Τη Διαδικτυακή Εκστρατεία της UNESCO «INCLUSION», για να μη βρεθεί κανείς αποκλεισμένος την εποχή του COVID-19 λόγω διακρίσεων ή ρατσισμού. Έκκληση «THE PEOPLE’S VACCINE», 140 ηγετών για άμεση παρασκευή εμβολίου και διάθεσή του σε όλους τους πολίτες, όλων των χωρών, δωρεάν. Στο UNESCO FORUM «IMAGINING THE WORLD TO COME» για να ακουστούν οι γυναικείες φωνές για την έξοδο από την κρίση.
Συνυπογράφει με 87 Νομπελίστες την έκκληση του διεθνούς οργανισμού «NOBEL LAUREATES AND LEADERS» για να μη γίνουν τα ευπαθή παιδιά θύματα της κρίσης. Ενώ «Ανοιχτή Γραμμή» έχει όλον αυτόν τον καιρό η Μαριάννα Βαρδινογιάννη με την ομογένεια και ηγέτες σε όλο τον κόσμο για τη δημιουργία Δικτύων Συνεργασίας και Αλληλεγγύης. Θα λέγαμε, λοιπόν, με μεγάλη βεβαιότητα πως η Μαριάννα «νίκησε» τον κορονοϊό, σε όλα τα επίπεδα, αυτήν την τόσο δύσκολη εποχή!
ο «ΠΑΡΟΝ» δεν συνηθίζει δημοσιεύσεις σαν τη σημερινή. Όμως και η Μαριάννα Βαρδινογιάννη δεν είναι μια συνηθισμένη γυναίκα… Είναι μια Γυναίκα-Πρότυπο. Μια Ελληνίδα-Πρότυπο. Που μας κάνει υπερήφανους και καλύτερους ως Έλληνες. Αξίζει, λοιπόν, συγχαρητήρια απ’ όλους μας και όλους τους προβολείς στραμμένους επάνω στη δράση και στο έργο της.
https://www.paron.gr/
Δημοσίευση σχολίου
To nefropatheis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.
Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.
Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.