Επέστρεψε στα Τρίκαλα γεμάτη διάθεση για ζωή μετά τις δύσκολες ώρες της μάχης για την επιβίωσή της, στο Παλέρμο της Ιταλίας η 32χρονη Τρικαλινή που είχε μεταφερθεί στα τέλη Ιουλίου από το Πανεπιστημιακό Λάρισας, με ηπατικό νόσημα, προκειμένου να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για μεταμόσχευση ήπατος.
Η προοπτική τότε να κάνει τη μεταμόσχευση σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης δεν ευοδώθηκε, οπότε αναζητήθηκε
άλλη λύση, με δεδομένο ότι η κατάστασή της ήταν σοβαρή και ο χρόνος έτρεχε εις βάρος της υγείας της.Στη σωτηρία της κοπέλας συνέβαλε η καταλυτική συνδρομή του καθηγητή Παθολογίας και διευθυντή του Ηπατολογικού Ιατρείου του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας Γιώργου Νταλέκου ο οποίος κινητοποιήθηκε και μέσω της ευρωπαϊκής Επιτροπής Ηπατικών Νοσημάτων, ενεργοποίησε τη συμφωνία αμοιβαίας συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας που αφορά σε εξαιρετικά επείγοντα περιστατικά, όπως της συγκεκριμένης ασθενούς.
Ακολούθησε η ενημέρωση του Υπουργού Υγείας από τη διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου και στη συνέχεια η διάθεση του αεροσκάφους «Embraer», το οποίο χρησιμοποιεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για τις επίσημες μετακινήσεις και ταξίδια του. Το πρωθυπουργικό αεροσκάφος παρέλαβε την ασθενή στο αεροδρόμιο της 110 Πτέρυγας Μάχης και την μετέφερε στο Παλέρμο.
Δημοσίευση σχολίου
Το nefropatheis.gr σέβεται το δικαίωμα κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, διευκρινίζουμε ότι οι απόψεις αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους εκάστοτε χρήστες και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη δική μας θέση. Σας παρακαλούμε να διατηρείτε έναν ευπρεπή λόγο στις συζητήσεις σας.
Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.